AlgaeToFuture på skolestreik for klimaet i Volda

Det trengs store forandringer i norsk matproduksjon dersom vi skal være i stand til å sikre at fremtidige generasjoner har tilgang til god og næringsrik mat. I dag, fredag 22. mars, har det vært skolestreik for klimaet over hele landet.

Skolestreik 2

Med dette tok vi sjansen på å ha en stand på skolestreiken i Volda som ble holdt i regi av Natur og Ungdom. Vi pratet med Ingvild Sunde Stokke og Karina Straume, leder og nestleder i Natur og Ungdom Volda, på forhånd slik at alt var under kontroll. Her serverte vi smaksprøver av hjemmelagde rundstykker med algebiomasse til de engasjerte skoleungdommene. Vi smurte de med smør og pålegget var ost og paprika. Folk i alle aldre smakte, fra rundt 10 år til 40 år. Vi fortalte de interesserte hva prosjektet vårt handlet om, og hvorfor mikroalger er fremtidens mat.

"En suksess"

Vi fikk flere kompliment om at rundstykkene var utrolig gode. Vi ble omtalt av nestleder Karina Straume fra scenen, og etter dette kom mange interesserte bort. Da var dessverre alle rundstykkene spist opp. Likevel fikk vi flere spørsmål fra folk om hva prosjektet handlet om.

Skolestreik1

Alt i alt var standen en suksess og alle alge-rundstykkene ble spist opp av streikende ungdom. Flere tok bilde av skiltet vårt «Algae2Future.no» og vi håper dette har gjort nettsiden mer tydelig for ungdom i Volda, samt at det har skapt et større engasjement.