Den perfekte matpakken!

Vi har testet ut baking av rundstykker med algebiomasse i! Vi fant en oppskrift hvor det allerede var regnet ut hvor mye algebiomasse vi skulle ta med. Og det ble ganske så bra! Alger kan du ta i all slags bakverk – bare regn ut hvor mange prosent av melet du vil ha i, og legg det til.
Å bake med alger kan se ganske ekkelt og rart ut, men det smaker overraskende godt. Disse rundstykkene passer veldig godt som matpakke.

Oppskriften vi brukte:
- 50 g smør
- 3 dl melk
- 25 g gjær
- 5 dl hvetemel
- 25 g algebiomasse
- 2ts salt
- 2ts sukker
- 1 egg
- 1 egg til pensling
Fremgangsmåte:
Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er fingervarm, ca. 37*C. Rør ut gjær i blandingen. Ha mel, algebiomasse, salt og sukker i en bolle og bland sammen. Visp et egg og bland dette i den tørre blandingen sammen med gjærblandingen. Elt deigen godt til den er fast og smidig. Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted i rundt en time. Del deigen i like store biter. Form ca. 10 rundstykker og legg dem på et smurt brett eller et brett med bakepapir. Dekk rundstykkene med et kjøkkenhåndkle, og hev dem på et lunt sted i 30 minutter. Stek rundstykkene på nederste rille i ovnen på 200*C i ca. 17 minutter. Avkjøl på rist.