Sjå video og oppskrifta for undervisingsopplegget med mikroalgar i mat og helse. Opplegget er laga av Berete Brenne ved Høgskulen i Volda i samarbeid med Folkestad ungdomsskule.
Folvengaard AS vann Landbrukets Innovasjonspris 2020 som vart delt ut av landbruks- og matminister Olaug Bollestad under Mat og Landbruk-konferansen i Oslo i dag. Ved bruk av lokale naturressursar og husdyrgjødsel produserer bøndene Rolf Olav Gjørven og Dag Hjelle mikroalgar som skal bli til mat og fôr. (Foto: John Arne Tollefsen)
Algeproduksjonen gjer at vi utnyttar husdyrgjødsla betre. Vi vil også spare mykje pengar på å kunne produsere algar som blir til dyrefôr.
Innslag på NRK frå opninga av den nye algelabben på NIBIO, Ås. Intervju med fleire involverte.
This dish highly resembles green pasta and actually there is not much difference, except for the ingredient: dried seaweed. When dry, the seaweed will have a brown colour, but as soon as...
There are thousands of algae species. Most of them are still unexplored. Algae are the first step in the food chain and like the alphabet: it all starts with an A...
When you think of algae, you most likely imagine the annoying green thing that makes your beach trip less comfortable. So far, very few people know algae in another context: food.
Algae might be a new ingredient in your kitchen, but if you are up for experimenting with some greens at home, you can easily bring them into recipes you already know. You could for example try out this classic recipe for hollandaise sauce with a hint of chlorella.
Do you need a little pick me up? Algae is the perfect addition to homemade energy bars. We have created two recipes for you to try out.
Chlorella is a word deriving from Latin, which means “small, young green”. In fact, there is no plant that contains as much chlorophyll as chlorella, probably making it the deepest green plant in the world. It is also a unique health supplement, since it has a big detox effect and helps...
As a child, you were always told to eat your greens before being allowed to have dessert. But just imagine being able to eat your greens while eating desserts? Algae fulfils this childhood dream.
This simple and quick recipe combines the creamy taste of cheese, crunchy nuts, sweet marmalade or honey and salty algae.
Folvengaard AS er ein av tre nominerte til landbrukets Innovasjonspris. Ved bruk av lokale naturressursar og husdyrgjødsel produserer bøndene Rolf Olav Gjørven og Dag Hjelle mikroalgar som skal bli til mat og fôr. Folvengaard AS er partner i det unike forskingsprosjektet. Dei bygger no sin eigen fotobioreaktor som dyrkar mikroalgar av CO2-utsleppa frå kyrne på garden. Foto: Aurora Hannisdal / Differ
Hedda Aasen (19), fylkesleder i Grønn Ungdom Møre og Romsdal, tror alternative næringskilder som insekt, alger, tang og tare vil bli mer vanlig i fremtiden.
Mikroalger vil spille en avgjørende rolle for å redde klima. I stedet for å frakte protein fra Brasil, kan den dyrkes lokalt. Kommunikasjonsstudentene fikk frem budskapet til elevene som streiket.
Det trengs store forandringer i norsk matproduksjon dersom vi skal være i stand til å sikre at fremtidige generasjoner har tilgang til god og næringsrik mat. Derfor er dyrkingen av mikroalger et viktig bidrag til et næringsrikt fôr til fisk og andre dyr, og som en proteinkilde i vårt eget kosthold.
Studier viser at alger i fôr kan ha positiv effekt på dyrene sin helse og bedre klima.
– Storskala industriproduksjon av mikroalger bør erstatte store delar av importerte næringsstoff som til dømes marine omega-3 oljer, protein og antioksidantar i fisk, seier algeforskar Katerina Kousoulaki i Nofima.